Dama til Jarl stakk av med tannblekingssettet

Jarls flickvän snodde tandblekningskittet

Nästan tio år med en prilla under läppen sätter sina spår. Men nu är Jarls tänder vita och fina igen. – Premium White är effektivt och det är mycket billigare än att bleka tänderna hos tandläkaren, säger 23-åringen. Det finns bara ett problem.

Jarl Jeppesen jobbar som snickare i hemstaden Florø i västligaste Norge. Snusdosan är en kär följeslagare både under långa arbetsdagar och på fritiden. Och så har det varit sedan unga år.

– Jag började nog tidigare än de flesta. Du vet, jag såg upp till min tuffa storebror jättemycket, berättar Jarl med ett leende som inte avslöjar att han snart kan fira tioårsjubileum som snusare. För två månader sedan provade han Premium White för första gången.

– Men det är klart att snuset sätter sina spår.

– Jag måste säga att det har gett resultat. Efter bara några få behandlingar blev tänderna märkbart vitare, säger Jarl. Han påpekar att tänderna inte var helt bedrövliga trots många års snusande.

– Men det är klart att snuset sätter sina spår. Det är ingen tvekan om att tänderna blir gulare och jag inser ju att det inte ser jättesnyggt ut. Därför är det bra att det går att bromsa och till och med vända utvecklingen så enkelt och snabbt, konstaterar snickaren.

– Dessutom är det mycket billigare att bleka tänderna själv än att göra det hos tandläkaren. Och eftersom produkten är enkel att använda och jag inte märker av några biverkningar som ilningar i tänderna, ja, då är det ett enkelt val. Det blir Premium White, slår Jarl fast.

Han har dock ett problem: Sambon Thea hotar med att lägga beslag på hela tandblekningskittet.

– Vi hade inte haft Premium White där hemma i många dagar innan hon började hävda att kittet egentligen var hennes. Hon är också väldigt nöjd med tandblekningskittet, som jag självklart gärna delar med mig av till flickvännen, skrattar Jarl.

Mer fra Magasinet

Bra att veta om tandblekning

Är det inte typiskt att det rykande färska morgonkaffet är en av värstingarna när det gäller att orsaka missfärgningar? För att inte tala om det rödvin du kanske unnar dig efter en lång arbetsvecka. Varje dag utsätter vi tänderna för mat och dryck som gradvis missfärgar tänderna. Samtidigt är det många som gärna skulle ha…

Premium White ger dig kritvita tänder!

Hemmablekning blir alltmer populärt. Många föredrar att bleka tänderna på detta sätt eftersom man kan genomföra behandlingen när det passar en själv. Ofta för en bråkdel av priset – tandblekning hos tandläkaren är dyrt! Att bleka tänderna hemma har blivit väldigt vanligt. Uppenbarligen har många insett att hemmablekning till och med kan vara bättre. Du…

En marknad med varierande produktkvalitet

Våra tänder utsätts dagligen för sådant som sliter och tär på färgen – tobaksprodukter, bl.a. mat och dryck i form av vin, kaffe, te och läsk. Vita tänder har på senare år blivit viktigare för utseendet. Tandborstning förebygger att man får gula tänder och karies, men borstningen i sig räcker inte för att tänderna ska…