39_Norisma_04_0121

Bra att veta om tandblekning

Drömmer du om vitare tänder? Då vet du att det finns massor av produkter som utlovar bländvita Hollywood-leenden på rekordtid. Tyvärr finns det många oseriösa aktörer, och vissa produkter innehåller till och med ämnen som kan vara direkt skadliga för tänderna. Därför har vi sammanställt ett antal tips – så att du kan undvika tandblekningar som gör mer skada än nytta.

Är det inte typiskt att det rykande färska morgonkaffet är en av värstingarna när det gäller att orsaka missfärgningar? För att inte tala om det rödvin du kanske unnar dig efter en lång arbetsvecka. Varje dag utsätter vi tänderna för mat och dryck som gradvis missfärgar tänderna. Samtidigt är det många som gärna skulle ha ett vitare leende. Men vilka metoder fungerar egentligen?

 

Samma resultat som hos tandläkaren – till ett mycket lägre pris

Det verksamma ämne som används i Premium White för att ge ett vitt leende med bevarad tandhälsa är det ämne som tandläkare använder, nämligen väteperoxid. Men även om väteperoxid har en dokumenterat blekande effekt är det viktigt att inte låta sig luras och tro att mer är detsamma som bättre. För mycket väteperoxid kan nämligen skada tänderna.

Vitare leende utan att skada emaljen

I Danmark har ett välkänt varumärke nyligen fått hård kritik sedan det blev känt att deras produkt innehåller 75 gånger mer väteperoxid än vad som är tillåtet i receptfria preparat. En så stor dos är frätande och kommer troligen att förstöra tänderna med tiden.

I små doser är väteperoxid däremot inte skadligt för tänderna, och det är också därför det ämne som tandläkare använder för tandblekning. Ämnet gör tänderna vitare, men det verkar endast på ytan och är inte skadligt för emaljen. Väteperoxid dödar också de bakterier som orsakar missfärgningen, vilket innebär att du kan förebygga en potentiell ny missfärgning.

Premium White-gelen innehåller 0,1 procent väteperoxid och alla ingredienser uppfyller EU:s bestämmelser.

Se upp för hälsofarliga ingredienser

Det finns producenter som använder sig av andra blekningsmetoder – varav vissa kan vara direkt hälsovådliga. I några produkter har man exempelvis hittat en kombination av citronsyra och natriumhydroxid. Det senare ämnet är en så stark bas att den bland annat används i produkter för avloppsrensning.

Citronsyra kan å andra sidan orsaka erosion på tandemaljen, vilket kan leda till ilande tänder. Det finns också producenter som använder natriumklorid, som faktiskt kan orsaka förgiftning. Det är med andra ord väldigt smart att ta reda på vad ett tandblekningsmedel innehåller innan man sätter igång!

Fungerar naturlig tandblekning?

Många talar sig varma för naturlig tandblekning och det har sagts att allt från kol och bakpulver till äpplen och stjälkselleri kan bidra till att avlägsna eller minska missfärgningar. Men är det bara bluff eller är det faktiskt fakta?

Mycket tyder på att det är lite både och: Kol och bakpulver kan kanske avlägsna missfärgningar, men inte bättre än tandkräm med tillsatt slipmedel. Matvaror som äpplen och stjälkselleri sätter igång salivproduktionen, vilket kan bidra till att syror neutraliseras och missfärgningar kan sköljas bort. Förutom det ligger det inte så mycket i dessa husmodersknep.

Väteperoxid + LED-belysning = vita tänder

En anledning till att Premium White fungerar så bra är att väteperoxiden kombineras med blått LED-ljus. Själva ljuset gör inte tänderna vitare, men det kickstartar det verksamma ämnet och ser till att synliga resultat uppnås mycket snabbare än med andra tandblekningsmetoder.

Så här enkelt är det att använda Premium White

Premium Whites LED-lampa sitter inte fast i tandskenorna där gelen påförs. Detta för att tandskenorna ska kunna formas efter dina tänder. Det gör att blekningsmedlet kommer närmare tänderna och verkar där det ska. Om du använder en tandskena som inte är formad efter just dina tänder kommer tandblekningen inte att ge lika bra effekt – vilket i sin tur kan leda till att man använder mer gel eller låter produkten verka längre än rekommenderat. För bästa effekt rekommenderar vi att tänderna behandlas med tandskenor, gel och LED-lampa 30–60 minuter per dag, fyra dagar i rad. Beroende på behov bör denna process upprepas flera gånger under året.

När du beställer Premium White levereras paketet till din brevlåda inom 3–10 arbetsdagar. Du betalar ingenting för frakten.

39_Norisma_07_0186

Bestill Premium White i dag!

  • 10 siffror
  • Jag bekräftar att jag är över 18 år och har läst och godkänt Premium Whites försäljningsvillkoren Efter välkomsterbjudandet får jag varannan månad, fram till att abonnemanget sägs upp, 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 449 kronor varannan månad. Alla försändelser har FRI frakt. Om du vill säga upp abonnemanget kontaktar du kundservice senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns tillhands för dig!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt!

Rask levering med Posten. Betal med faktura etter mottak av varen.

Mer fra Magasinet

Premium White ger dig kritvita tänder!

Hemmablekning blir alltmer populärt. Många föredrar att bleka tänderna på detta sätt eftersom man kan genomföra behandlingen när det passar en själv. Ofta för en bråkdel av priset – tandblekning hos tandläkaren är dyrt! Att bleka tänderna hemma har blivit väldigt vanligt. Uppenbarligen har många insett att hemmablekning till och med kan vara bättre. Du…

En marknad med varierande produktkvalitet

Våra tänder utsätts dagligen för sådant som sliter och tär på färgen – tobaksprodukter, bl.a. mat och dryck i form av vin, kaffe, te och läsk. Vita tänder har på senare år blivit viktigare för utseendet. Tandborstning förebygger att man får gula tänder och karies, men borstningen i sig räcker inte för att tänderna ska…

– Så fick jag de vitaste tänderna!

– När vi checkade in på “Paradise Hotel” fick killarna varsitt Premium White tandblekningskit. Vi tjejer blev rätt så avundsjuka. Åtminstone jag som alltid har önskat mig vita, fina tänder. Därför bestämde jag mig för att testa tandblekning själv, berättar dokusåpadeltagaren och bloggaren Isabel Raad. – Jag är i grunden glad och positiv och när…